Stetind
Stetind (1392 moh) ble første gang besteget 30. juli 1910 av F. Schelderup, A. Bryn og C.W. Rubenson. Ruten som ble fulgt dengang var den såkalte normalveien, samme rute som vanligvis velges idag. I tillegg går det rene klatreruter opp på alle sider av fjellet.

Normalveien starter ved en lang gåtur, delvis i bratt ur, opp til Halls fortopp, ca 1300 moh. Her ifører en seg lett klatreutstyr og beveger seg langs en egg det siste stykket mot toppen. På veien må en klatre litt ved "de forbitrede fingertakene". På toppen venter et paddeflatt platå på størrelse med to fotballbaner, og en nydelig utsikt. Dette er visstnok restene etter den landoverflaten som dinosaurene vandret rundt på frem til rundt 65 milioner år siden. Turen opp og ned tar omkring 12-14 timer. Det er perfekt å ligge i telt ved rasteplassen ved foten av fjellet, i forkant og etterkant av turen.

Om en har litt klatreerfaring, men ikke føler seg trygg alene på lange fjellruter, er det mulig å velge en av de enkle, rene klatrerutene opp som går opp Sydpillaren. For å komme opp her med æren i behold må en beherske klatring rundt grad 5, for de som kjenner den terminologien.

Pris kr 2000 per person, eller minst kr 6000 per tur, inkl leie av klatreutstyr. Maks antall kunder på Normalveien er 4, unntaksvis 5. På klatreturen opp Sydpillaren er maks antall kunder 2.


Kontakt:
Mjelles Vertikale Spesialoppdrag
Snevn 47C
8072 Bodø
40238039
kennethmjelle@gmail.com
Org nr 990 990 174